Hyvä asiakaskokemus syntyy ihmisen ja teknologian yhteistyöstä?

Millaisia oikeudellisia, tai palveluja ylipäätään, asiakas haluaa ja tarvitsee? Teknologiat, kuten lohkoketjut, voivat todella muuttaa sitä miten ja millaisia palveluita tulevaisuudessa tarjotaan. Pankeissa lainaneuvottelut voidaan jo käydä robotin kanssa, joka saamiensa tietojen perusteella arvioi asiakkaan lainanmaksukykyä ja sen perusteella lainamäärää. Voisiko oikeudellisia palveluja tarjota samoin: asiakas syöttää tiedot ja robotti antaa niiden perusteella neuvot taikka laatii asiakirjan.

Teknologian ylivoimaisia hyötyjä ovat suurien tietomassojen käsittely nopeasti ja tarkasti. Tässä ihminen ei voi kilpailla koneen kanssa. Mutta ihmiskontaktia teknologia ei voi korvata. Tästä huolimatta teknologia voi tuottaa merkittävää arvoa palvelukokemukseen niiltä osin kun ihmiskontakti on korvattavissa.

Vaikeinta uusien palvelukonseptien kehittämisessä on kuitenkin päästää irti vanhoista tavoista ja ajatuksista. Olisi uskallettava ajatella aivan uudella tavalla, ei sitä miten vanhan palvelun voi siirtää uuden teknologian hoidettavaksi. Millaisia palveluja tulevat sukupolvet haluavat käyttää?

2 vastausta artikkeliin “Hyvä asiakaskokemus syntyy ihmisen ja teknologian yhteistyöstä?”

  1. Hi, I’m using Word Press which does not require any code writing.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.