Viikon Legal tech -poimintoja

  • Alibaba vs. Alibababacoin tavaramerkkiä koskeva tuomio

The CryptoLaw Podcastin uusimmassa jaksossa asiaa mm. Alibaba vs. Alibababacoin tavaramerkkiä koskevasta tuomiosta, jossa todettiin että USA:n laki voi tulla sovellettavaksi transaktioihin liittyvän sähköpostiosoitteen perusteella. Tuomioistuin totesi että Alibabacoinin kryptovaluuttaan sijoittaneen newyorkilaisen sähköpostiosoite oli riittävä osoitus siitä että yhtiö harjoittaa toimintaa New Yorkissa.

”Sähköpostiosoite oli riittävä osoitus siitä että yhtiö harjoittaa toimintaa New Yorkissa”

Linkki The CryptoLaw Podcastiin täällä

Linkki IPWathdogin uutiseen Alibaba vs. Alibababacoin -uutiseen täällä

  • Tekoäly viranomaistoiminnassa

Richard Jeens ja Natalie Osafo (Slaughter and May) kirjoittavat Artificial Lawyerin blogissa tekoälyn käytöstä viranomaistoiminnassa. Tekoälyä voidaan käyttää esimerkiksi sen selvittämiseksi ovatko tutkinnan kohteena olevan yrityksen käyttämät algoritmit syrjiviä. Lisäksi teköälyä voidaan hyödyntää sähköpostien ja muiden ei-asiakirjamaisten tietojen analysointiin joiden läpikäyminen muuten on hankalaa ja työlästä.

”Tekoälyä voidaan käyttää esimerkiksi sen selvittämiseksi ovatko yrityksen käyttämät algoritmit syrjiviä”

Linkki Artificial Lawyerin blogiin täällä

  • Legal Geek konferenssin jälkitunnelmat

Lontoossa 17.10. pidetyn Legal Geek konferenssin tunnelmiin pääsee palaamaan vielä videoiden ja kuvien kautta. Twitterissä konferenssista keskusteluun nousi mm. Se, että legal tech -ratkaisujen kehittämisessä ei ole kovinkaan paljoa keskitytty kuluttajille tarjottaviin palveluihin. Ensi vuonna Legal Geek konferenssi aikookin ottaa myös kuluttajaratkaisut paremmin esille. Toinen, ja edelliseen liittyvä, asia on myös se, että paljon on vielä juridiikan alalla automatisoitavaa. Alex Hamilton (Radiant Law) nosti tämän puheenvuorossaan esille totetamalla ettei kukaan ole vielä automatisoinut kaikkea.

”Kukaan ole vielä automatisoinut kaikkea”

Linkki Legal Geek konferenssin tunnelmiin täällä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.